Twyfelfontein

8 juli 2024 - Erongo Region, Namibië

Vandaag vertrokken we laat maar vol goede moed richting de Brandberg tot een wegafsluiting. Weer van de weg gehaald. Politie. “You’re leaving a stock disease area”. Of we rauw vlees bij ons hadden. Dat mocht niet mee. Oplossing hadden ze wel “Even aan de kant en je vlees ffff koken, paar minuutjes maar”. Meteen weer discussie natuurlijk, hadden we wel moeten zeggen dat we één pak boerewors vervoerden….

Maargoed, we besloten om, “dan maar” te lunchen bij de dichtstbijzijnde lodge voor het hek en het vlees bij de volgende poging te verstoppen. ✅

Namibië is na WO II een tijd aan Zuid Afrika toebedeeld geweest (toen heette het West Afrika). Dat is goed te merken aan de Afrikaanse woorden die overal opduiken. Twyfelfontein omdat tie het soms wel en soms niet doet, Brandberg, omdat de berg bij zonsondergang in de brand lijkt te staan. Altijd leuk die Afrikaanse woorden.

Emma vandaag haar 1e rijles 🚗 We zijn hoogstens 10 auto’s zijn tegengekomen en de wegen zijn breed. Wel links rijden hier en natuurlijk nog steeds op gravel. Zo gingen we nog een dag door grote leegte. Uiteindelijk te laat bij de entree van Twyfelfontein voor de San (bosjesmannen) rots tekeningen. Campsite zat ook vol. Godzijdank wel community campsite (eigenlijk gewoon wildkamperen) gevonden, anders hadden we nog 45 km door het donker gemoeten. (Ali en Emma hadden daar geenzins problemen mee, dus ik was weer de zeurpiet. 🫣)

Het grote gebrek aan voorzieningen bracht wel het voordeel dat er ook bijna niemand was (een stel Fransen en een stel Duitsers). Dus fantastisch kampvuur gemaakt en eindeloos sterren gekeken.

1. Astrid:
    8 juli 2024
    Rijles in Namibie, dikke pret!
  2. Edith Bautz:
    8 juli 2024
    Lachen Twyfelfontein en Branderg, ja leuk die Afrikaanse woorden.
    Goh wat maken jullie veel mee.
    Wel een uitdaging voor Emma om daar haar 1e rijles te doen, stoer hoot 💪👍
    Goeie reis en avontuur plezier verder nog, kijk alweer uit naar je volgende verslagje 😘
  3. Eedje:
    8 juli 2024
    Stelletje Globetrotters, wat een avonturen beleven jullie, Baje te gek.
    Ga recht zo die gaat kom heel en gezond thuis.
    Liefs en geniet met volle teugen.
    Jan &Ee. 🤗😜😘🙏🏼
  4. Trudy:
    9 juli 2024
    Wow allemaal, groot belevenis! Ali maakt ook heel wat mee met jullie!🥴😃liefs😘