18-3 Death Valley | Badwater | Red Rock Canyon Campground

20 maart 2026 - Red Rock Canyon State Park, Verenigde Staten

Vandaag was ik ook een beetje sip. Laatste dag met de camper. Laatste dag het gevoel van oneindige vrijheid. Na een uitgebreid ontbijt en nog een duik in het zwembad op naar Badwater Basin. Een soort zoutvlakte middenin Death Valley - 86 meter onder zee niveau en daarmee het laagste punt van het Noord-Amerikaanse continent. Het basin doet surrealistisch aan, een uitgestrekte spierwitte zoutvlakte (leek net een ijsmeer in Zell-am-See) volledig omringd door bergen. We hebben er op gelopen, we liepen a.h.w. naar de zee. Een zoutmeer. Heel bizar, we hebben het ook “geproefd”. Puur zout.

Daarna nog één “spannende” route (want 15 miles onverhard), die inmiddels verhard was (Chat liep weer eens achter) en de laatste camper-gesprekken (zo leuk) tijdens de route naar de campground in Red Rock Canyon. We hadden nog allemaal BBQ en sterrenkijk plannen, maar de bewolking die na de pas (plm. 1300 meter) ineens tevoorschijn kwam, gooide roet in het eten. Ach, nu konden we ons richten op het pakken en de eindschoonmaak. 😬 Morgen camper inleveren in Las Vegas, wat naar ik inmiddels begrijp allang niet meer is wat het is geweest.

1. Trudy:
    20 maart 2026