16-3 Valley of Fire | Rondweg Las Vegas | Extraterrestrial Highway | Death Valley

18 maart 2026 - Stovepipe Wells, Verenigde Staten

Het was de bedoeling om Las Vegas “links” te laten liggen en door te tuffen naar Dead Valley. Ik weet niet wat er mis is gegaan, maar we hebben een afslag (of twee) gemist en rijden toch Las Vegas in. 🤔 Uiteraard er ook gelijk weer uit. Las Vegas moet nog even wachten. Dan rijden we over de Extraterrestrial Highway 👽 (Nevada State Route 375), met een weergaloze stop en fantastische billboards. Kennelijk zijn er hier al sinds de jaren 60 meldingen gemaakt van UFO’s. 🛸 Maar we zitten ook aan de rand van Area 51, een zwaar beveiligd “top secret” gebied waar de US allerlei clandestien onderzoek doet (naar aliens?). De officiële versie houdt het bij “testen van (gevechts) vliegtuigen”. Hoe dan ook geheimzinnig, want om bij de zwaarbewaakte ingang (waar je dus nog steeds niets kunt zien) van Area 51 te komen moet je 37 mijl over een onverharde weg door het niets.

De camping in het hart van Dead Valley is top. We zitten op een soort plateau “onder zeeniveau” met om ons heen overal bergen. We kijken eindeloos naar de sterren en met een van de nieuwste apps zien we Gemini (Jupiter zit er middenin) en Tauro in de Galaxy.

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Edith Bautz:
    19 maart 2026
    Mooi verhaal weer Dad, zo leuk om op deze manier met jullie mee te reizen.
    Op naar het volgende avontuur.