Etosha NP

4 juli 2024 - Etosha Safari Camp, Namibië

Lieve allen,

Morgen zijn we een week onderweg! Een bijzondere week waarin we al heel veel hebben beleefd.

Namibië is prachtig. Etosha National Park, een van de main sights, hebben we inmiddels voor de helft doorkruist. In een woord, FANTASTISCH!

Vandaag 30 olifanten van alle formaten gezien bij het “Olifantsbad”, gisteren moeder cheetah en haar baby over de Etosha pan zien struinen. Ridicuul eigenlijk, soms zie je ze maar 10 minuten, maar toch, het maakt grote indruk. Ik kan er ademloos naar kijken.

We slapen in een daktent met matras op de Toyota 4X4. Twee daktenten eigenlijk. Eén voor Emma en mij en een voor Ali. De campings zijn luxe. Warme douches, mooie campsites waarover van alles rondwandelt. Bavianen, mangoesten, gekleurde salamanders, grond eekhoorns 🫣 en zelfs een zebra.

Rijden in de 4WD is tof.

Het reisgezelschap doet het goed. We zitten in dezelfde “flow”. Zelfs vroeg (8:30 uur) vertrekken is ons zonder al te veel problemen gelukt.

Morgen onze laatste dag in Etosha. Daarna gaan naar het Noorden van Namibië, naar de Epupa falls, grenzend aan Angola.

1. Sacha en Emma:
    4 juli 2024
    @Astrid, foto’s komen, maar we hebben vrijwel geen bereik ondanks Namibische SIM.
  2. Astrid:
    4 juli 2024
    Wat heerlijk om te horen! Jullie zijn gewoon een beetje gelukkig in het Afrikaanse land. Zo gegund dit voor jullie alle 3. En ja, die foto's zit ik echt op te wachten, ik ken nl. wel 1 daktent maar niet 2 op een wagen ;-) En even benieuwd...krijgen jullie iets mee van de EK? We gaan nl. komende zaterdag om 21 uur Turkije stuk spelen en ze laten huilen.. Of Ali het daarmee eens is? Hahaha!
  3. Sacha en Emma:
    Hi Assie,
    Laatste wedstrijd van zowel NL als Turkije volledig aan ons voorbij gegaan, tot groot verdriet van Ali… Vermoedelijk gaat het komende zaterdag ook weer niet lukken, want midden in de wildernis. De twee halve finales kunnen we misschien wel zien, en finale sowieso. Dan zitten we weer in Windhoek. Er wonen hier nog ontzettend veel Duitsers/ Afrikanen met Duitse roots. Windhoek heeft ook veel
    Bratwurst en Biergartens.
  4. Edith Bautz:
    5 juli 2024
    Hallo lieve Sas, wat een spannend avontuur maken jullie weer mee geweldig!!
    Ik geniet van je reis verslagen, zo reizen we allemaal een beetje met jullie mee.
    Ik kom weer in oktober en hoop je dan weer te zien.
    Stay safe, ik ga nu je volgende berichtje lezen, ik loop door omstandigheden een beetje achter maar ga ik nu inhalen.
  5. Sacha en Emma:
    5 juli 2024
    Dag Edith, goed om van je te horen. Ik hoop jou/ jullie dan in oktober te zien. 😘