5-3 Joshua Tree | Skull Rock | Route 66 | Oatman
7 maart 2026 - Oatman, Verenigde Staten
Vanwege die toestand blijft het bij een bliksembezoek in Joshua Tree NP, een woestijnlandschap dat vol staat met Joshua Tree’s. Hele opmerkelijke en vooral lelijke bomen met kronkelige takken die doen denken aan de tentakels van een octopus. Daarnaast “Jumbo Rocks”, waarachter we slapen en heel veel cactussen. 🌵
Na een grote leegte in het begin van de middag draaien we later Route 66 op, de 4.000 km lange route die het oosten met het westen verbindt (dit jaar 100 jaar in gebruik). De nostalgie spat er van af. Billboards, vervallen motels, ruige benzinepompen en heel veel curiosa. Maar ook een prachtige route. We stoppen pas als de zon helemaal onder is, zo mooi is het om hier nu te rijden. Dus vannacht slapen we vrij random ergens langs de 66 (we zijn niet de enige). Ik vind het wel een beetje eng, maar Emma doet meteen alle gordijntjes naar beneden en redeneert, “zo merk je er niets van, het is nu net als thuis en lekker cosy”. Zij vindt sowieso niet dat ze aan het kamperen is, meer een “luxe roadtrip”.

Gelukkig staan jullie daar niet alleen voor de nacht. Inderdaad best eng. Emmy is best dapper!