10-3 Monument Valley | Boondocking Capitol Reef

11 maart 2026 - Capitol Reef National Park, Utah, Verenigde Staten

Vandaag een indrukwekkende route van Monument Valley naar Capital Reef, Utah. Indrukwekkend om te zien, maar het zat ‘m vooral in het “ondergaan” van het landschap. Aanvankelijk was de route bijzonder vanwege de Navajo die hier (in grote armoede) leven. We waren even niet in Amerika maar in een land dat ons vreemd voorkwam. Naarmate er minder Navajo nederzettingen (ronde hutjes, trailers, RV’s, staalplaat-achtige constructies) waren verschoof onze aandacht naar de grootsheid, de uitgestrektheid, de leegte en de totale vreemdheid van dit landschap.

We waanden ons continue op nieuwe en mysterieuze plaatsen, alsof we in een soort transportmachine zaten. We reden over verschillende planeten, maar ook over de aarde miljoenen jaren terug. Zo levendig konden we ons voorstellen dat dino 🦖achter de onnoemelijk grote rotsen zou opdoemen. Kortom surrealistisch.

We zitten nu in Utah, de 3e staat die we aandoen en de klok is weer een uur vooruit. Heel verwarrend hier met de tijd, we rijden ook langs een tijdsgrens dus we gaan op-en-neer. Tegelijkertijd, als er nu iets niet boeit is het de tijd wel. 😃

1. Astrid:
    11 maart 2026
    Wow, de Navajo (De Dineh ook wel genoemd lees ik) en hun landschap zullen wel heel bijzonder voelen. Mooi zoals je het beschrijft, alsof ik er een beetje bij ben.
    Hoe heb je deze route uitgestippeld en gaan jullie Vegas bezoeken? Snap als jullie dat niet doen, hoor, maar wellicht is dat toch een grote ''trekker''? En....hoe bevalt het koken samen? Is toch hopelijk leuk om te doen in jullie grote mobiele onderkomen? Zal nu 14 uur bij jullie zijn, is 22 uur hier. Tot snel! As X
  2. Sacha en Emma:
    12 maart 2026
    Tja, het koken. 🫣
    Plan was veel BBQ, maar vooralsnog zijn we daarvoor steeds te laat/ is het te koud. Dus we knutselen in de camper. Spaghetti, tortilla’s, steak, koolsla met heerlijke dressing (tip van Ingrid). Gaat eigenlijk heel erg goed. Ik heb hier ook de tijd en het is gezellig.
  3. Sacha en Emma:
    12 maart 2026
    En JA! natuurlijk gaan we ook nog naar Vegas! 💵
    Even kijken hoe we Emma meekrijgen, want Nevada State Law klinkt heel serieus.
    Route gemaakt o.b.v. beschikbaarheid kampeerplekken Zion en Bryce NP.
  4. Edith Bautz:
    14 maart 2026
    Grillig landschap, zoals je het omschrijft lijkt het wel een andere planeet.
    Leuke reaktie van Astrid en jouw reaktie daarop beantwoord daarmee ook gelijk mijn vragen.